De Lekkerste Kerst: MORETUS RESTO Bar

Speel mee en win tijdens de Lekkerste Kerst van Radio Expres. Vandaag geven we een etentje voor twee weg in MORETUS RESTO Bar, Notteboomstraat 47 in Antwerpen. Daar kan je genieten van de authentieke Peruaans-Latino keuken en Belgische klassiekers. Op het menu van de winnaar staan Quesadilla en Nachos als voorgerecht, Lomo saltado (de specialiteit van het huis) als hoofdgerecht en 2 minidesserts. Wat moet je daarvoor doen? Je stuurt voor 20u vanavond een mailtje met je naam, adres, telefoonnummer + “Moretus” naar info@radioexpres.be. Maar… je moet ook een codewoord vermelden. En dat hoor je vandaag een hele dag door op Radio Expres. Stem af via 105.4 FM, DAB+, onze website of een streaming app. Veel succes!

Dinsdag: Christmas Comeback van de Sven De Ridder Company

Vandaag hebben we het met o.a. Sven De Ridder, Gunther Levi, Ivan Pecnik en Leen Dendievel over ‘Christmas Comeback’, de nieuwste productie van de Sven De Ridder Company. Begin jaren 90’ vormden Gary, Glen en Gino samen de uiterst succesvolle boysband ‘G-STRING’, maar na een kletterende ruzie was het einde verhaal. Maar deze kerst komen de ex-G-STRINGERS, intussen gezworen vijanden, met een smoesje weer samen. Je hoort er vandaag alles over op Radio Expres!

De Lekkerste Kerst: win een ontbijt voor 4 personen in Kasteel Rivierenhof

Vandaag start “De Lekkerste Kerst” van Radio Expres en kan je alle weekdagen iets lekkers winnen. Vandaag is dat een ontbijt voor 4 personen in Kasteel Rivierenhof. Daar kan je terecht voor de gepaste feestformule voor elke gelegenheid. Van broodjeslunch over breugeltafel tot barbecue én.. een zalig ontbijt. Om in aanmerking te komen voor deze schitterende prijs mail je voor 20u vanavond je naam, adres, telefoonnummer + “Rivierenhof” naar info@radioexpres.be. Maar… je moet ook een codewoord vermelden. En dat hoor je vandaag een hele dag door op Radio Expres. Stem af via 105.4 FM, DAB+, onze website of een streaming app. Veel succes!

Maandag: Bites & Walks en witloof

Onze gast vandaag is Nina Laviana van Bites & Walks. Zij komt vertellen over de Witlooftour in het PAKT in de wintermaanden. Ze vertelt ook meer over de rol van de Red Star Line in het wereldwijd verspreiden van witloof. De deelnemers aan de tour duiken mee de kelder in om het witloof te zien groeien. Vandaag te horen op Expres!

Lekker Antwerpen: Bakkerij Van den Bogaert

Wist je dat je in Deurne speculaas kan vinden die gemaakt is volgens een recept uit de 19de eeuw, en dan nog in verschillende varianten? Remy Van den Bogaert en Tanja Van Hemert vertellen vandaag over 70 jaar bakkerij Van den Bogaert. Daar vind je ook speciale broden, zoals de Stol (een luxe krentenbrood gevuld met amandelspijs en bestrooid met poedersuiker) en hapjes voor de feestdagen die hier vers gemaakt worden. Komt het water je al in de mond? Zet ‘m dan op Expres en luister mee naar hun verhaal!

Woensdag: de Poesje van de Reep komt terug

Geweldig nieuws! Na 5 jaar start in januari 2025 de Poesje van de Reep terug. Robert Van Cakenberghe vertelt ons vandaag hoe dat juist zit en wat er allemaal gaat gebeuren. Trouwens, ook onze eigen Glenn Pellis doet eraan mee. Vandaag hoor je er alles over op Expres via DAB+, 105.4 FM, streaming apps en onze website.

Dinsdag: J. Ensor in briefvorm

Vandaag praat Michel Van der Auwera met Herwig Todts, conservator van de Ensorcollectie van het KMSKA over het boek dat hij schreef “J.Ensor in briefvorm”. Daarin komen we meer te weten over de schilder. Je hoort het vandaag op Expres.

Maandag: alles over de kerstmarkt in Deurne

Op zondag 15 december wordt de Gallifortlei omgetoverd tot een kerst- en cadeaumarkt. Alain Hoeckx (van de winkeliersvereniging Deurne Centrum) en Inez van de Lokale Economieraad Deurne komen er vandaag alles over vertellen op Radio Expres.

Lekker Antwerpen: Moretus Restaurant en Bar

In LEKKER ANTWERPEN is Nico Geysen van Moretus Restaurant en Bar bij ons te gast. Dat is een Peruaans Belgisch restaurant op de rand van Zurenborg. Volg alles mee via 105.4 FM, DAB+, streaming of onze website.