De Lekkerste Kerst: Bistro Louis trakteert!

Ook vandaag geven we in onze actie “De Lekkerste Kerst” weer een smakelijke prijs weg. We spelen voor een etentje in Bistro Louis, Louis Janssenslaan 2 in Deurne.

Het verhaal van Bistro Louis begint met een passie voor het samenkomen rond heerlijk eten en goede gesprekken. Je kan je er laten verwennen door de culinaire hoogstandjes en genieten van de gezellige sfeer. Als je wint kan je genieten van een amuse, een twijfelaar, Tournedos met saus naar keuze en een dessert van de chef. En dat allemaal voor gratis en voor niks voor 2 personen.

Wat moet je doen om te winnen? Je stuurt voor 20u vanavond een mailtje met je naam, adres, telefoonnummer + “LOUIS” naar info@radioexpres.be. Maar… je moet ook een codewoord vermelden. En dat hoor je vandaag een hele dag door op Radio Expres. Stem af via 105.4 FM, DAB+, onze website of een streaming app. Veel succes!

Lekker Antwerpen: Brasserie Het Rooi

In Lekker Antwerpen is Dave De Causemaeker van Brasserie Het Rooi onze gast. Die zaak viert in januari haar 25ste verjaardag. Het is in die periode uitgegroeid tot bekende horecazaak met een aantal populaire themadagen: op woensdag is het steakdag, donderdag vol-au-vent of stoofvlees.

De Lekkerste Kerst: win een etentje in Papatya

De Lekkerste Kerst gaat gewoon door! Vandaag spelen we voor een etentje voor twee in Turks restaurant Papatya in de Koeisteerthofdreef 6 in Mortsel. Als je wint, kan je genieten van mezze als voorgerecht, moussaka of mixed grill als hoofdgerecht en baklava als dessert. En dat allemaal voor 2 personen.

Wat moet je doen om te winnen? Je stuurt voor 20u vanavond een mailtje met je naam, adres, telefoonnummer + “Papatya” naar info@radioexpres.be. Maar… je moet ook een codewoord vermelden. En dat hoor je vandaag een hele dag door op Radio Expres. Stem af via 105.4 FM, DAB+, onze website of een streaming app. Veel succes!

De Lekkerste Kerst: Désiré de Lille

Gratis gaan smullen bij Désiré de Lille, dat is vandaag onze prijs in “De Lekkerste Kerst”. Désiré de Lille is een culinair begrip in Antwerpen, momenteel te vinden op de Suikerrui 32 waar ze een pop-up hebben in afwachting van de heropening van de tearoom in de Schrijnwerkerstraat. Ze staan vooral bekend om hun foorspecialiteiten: appelbeignets, smoutebollen, lacquemant, wafels en pannenkoeken.en verse gemaakt roomijs.

Wij geven in de Lekkerste Kerst van Radio Expres vandaag aan iemand van jullie 2 porties duo huisgemaakte kaas-garnaalkroketten en een portie lacquemant, dat is een warm dessert wafeltje dat doormidden wordt gesneden en rijkelijk wordt gevuld met een speciaal stroop van’t het huis.

Wat moet je daarvoor doen? Je stuurt voor 20u vanavond een mailtje met je naam, adres, telefoonnummer + “Moretus” naar info@radioexpres.be. Maar… je moet ook een codewoord vermelden. En dat hoor je vandaag een hele dag door op Radio Expres. Stem af via 105.4 FM, DAB+, onze website of een streaming app. Veel succes!

Woensdag: boek over de Boerentoren

De Boerentoren is zonder meer één van dé Antwerpse iconen (waar wij ooit nog onze studio’s hadden). Er is over de toren en zijn intrigerende geschiedenis een boek verschenen met nieuwe verhalen en ongeziene beelden. Veronique Van Humskerke (van het team Geheugen Collectief) komt er vandaag over vertellen.

De Lekkerste Kerst: MORETUS RESTO Bar

Speel mee en win tijdens de Lekkerste Kerst van Radio Expres. Vandaag geven we een etentje voor twee weg in MORETUS RESTO Bar, Notteboomstraat 47 in Antwerpen. Daar kan je genieten van de authentieke Peruaans-Latino keuken en Belgische klassiekers. Op het menu van de winnaar staan Quesadilla en Nachos als voorgerecht, Lomo saltado (de specialiteit van het huis) als hoofdgerecht en 2 minidesserts. Wat moet je daarvoor doen? Je stuurt voor 20u vanavond een mailtje met je naam, adres, telefoonnummer + “Moretus” naar info@radioexpres.be. Maar… je moet ook een codewoord vermelden. En dat hoor je vandaag een hele dag door op Radio Expres. Stem af via 105.4 FM, DAB+, onze website of een streaming app. Veel succes!

Dinsdag: Christmas Comeback van de Sven De Ridder Company

Vandaag hebben we het met o.a. Sven De Ridder, Gunther Levi, Ivan Pecnik en Leen Dendievel over ‘Christmas Comeback’, de nieuwste productie van de Sven De Ridder Company. Begin jaren 90’ vormden Gary, Glen en Gino samen de uiterst succesvolle boysband ‘G-STRING’, maar na een kletterende ruzie was het einde verhaal. Maar deze kerst komen de ex-G-STRINGERS, intussen gezworen vijanden, met een smoesje weer samen. Je hoort er vandaag alles over op Radio Expres!

De Lekkerste Kerst: win een ontbijt voor 4 personen in Kasteel Rivierenhof

Vandaag start “De Lekkerste Kerst” van Radio Expres en kan je alle weekdagen iets lekkers winnen. Vandaag is dat een ontbijt voor 4 personen in Kasteel Rivierenhof. Daar kan je terecht voor de gepaste feestformule voor elke gelegenheid. Van broodjeslunch over breugeltafel tot barbecue én.. een zalig ontbijt. Om in aanmerking te komen voor deze schitterende prijs mail je voor 20u vanavond je naam, adres, telefoonnummer + “Rivierenhof” naar info@radioexpres.be. Maar… je moet ook een codewoord vermelden. En dat hoor je vandaag een hele dag door op Radio Expres. Stem af via 105.4 FM, DAB+, onze website of een streaming app. Veel succes!

Maandag: Bites & Walks en witloof

Onze gast vandaag is Nina Laviana van Bites & Walks. Zij komt vertellen over de Witlooftour in het PAKT in de wintermaanden. Ze vertelt ook meer over de rol van de Red Star Line in het wereldwijd verspreiden van witloof. De deelnemers aan de tour duiken mee de kelder in om het witloof te zien groeien. Vandaag te horen op Expres!

Lekker Antwerpen: Bakkerij Van den Bogaert

Wist je dat je in Deurne speculaas kan vinden die gemaakt is volgens een recept uit de 19de eeuw, en dan nog in verschillende varianten? Remy Van den Bogaert en Tanja Van Hemert vertellen vandaag over 70 jaar bakkerij Van den Bogaert. Daar vind je ook speciale broden, zoals de Stol (een luxe krentenbrood gevuld met amandelspijs en bestrooid met poedersuiker) en hapjes voor de feestdagen die hier vers gemaakt worden. Komt het water je al in de mond? Zet ‘m dan op Expres en luister mee naar hun verhaal!