Lekker Antwerpen: Mexicaans restaurant CAOS

In LEKKER ANTWERPEN hoor je vandaag en in het weekend een interview met Matthias De Soir en Stephanie De Kanter van het nieuwe Mexicaanse restaurant CAOS op het Zuid. Zet ‘m dus op Expres, de radio van ’t stad!

Zomerreeks Provincie Antwerpen: slot

Vandaag sluiten we onze tocht door de Provincie Antwerpen af met een gesprek met Isabelle Lindemans van Landschapspark de Merode. Het gaat ondermeer over de heropening van de stoomzagerij in Laakdal.

Woensdag: Patrick Van Gompel

Je wil een interessant non-fictieboek schrijven en je hebt natuurlijk al een geweldig onderwerp. Is dat wel zo geweldig? Zit er genoeg vlees aan het been?

Journalist en auteur Patrick Van Gompel komt vandaag vertellen over een cursus non-fictie schrijven. Hij helpt mee je onderwerp te bepalen en leert je jouw ideeën te zuiveren. Hij leidt je naar een zinvolle research voor je boek en denkt mee over het voorbereidend werk. Vandaag hoor je er alles over op Expres!

Dinsdag: rommelmarkt van vzw Verbintenis

Vandaag praat Michel Van der Auwera met Harald Dens van de vzw Verbintenis. Hij organiseert op 1 september een rommelmarkt – met ook foodtrucks – aan de volktuintjes aan de Vosstraat / Hofstadestraat. Hij wil mensen meer met mekaar in contact brengen (buiten de sociale media).

Lekker Antwerpen: Désiré De Lille

In LEKKER ANTWERPEN praat Michel vandaag met Khadija van Désiré de Lille. Momenteel zitten ze nog in hun pop-up winkel op de Suikerrui maar ze hopen rond de jaarwisseling opnieuw te verhuizen naar de Schrijnwerkersstraat in De Wilde Zee.

Donderdag: op bezoek in De Nekker

Nog tot het einde van de zomer trekt Michel van der Auwera de provincie Antwerpen rond op zoek naar interessante plekken. Vandaag bezoekt hij De Nekker in Mechelen en praat erover met met Sarah Van Engeland. Je hoort het vandaag op Radio Expres!

Woensdag: Tomaten smijten in Deurne

Op woensdag 28 augustus gaat in Valencia de jaarlijkse Tomatina door, waar 150 000 kilo tomaten door de lucht vliegen. Ook in Deurne wordt die dag met tomaten gesmeten in Dienstencentrum Arena van Zorgbedrijf Antwerpen. Iedereen is er welkom vanaf 14u. We praten er vandaag over met Nancy Reniers van het dienstencentrum Arena.

Dinsdag: Casa Latina Foodtruck Festival

Volgend weekend staan op de Napoleonkaai een dertigtal foodtrucks en kraampjes waar je kunt kennismaken met de cultuur en gastronomie van Latijns-Amerika. Er worden workshops tango, salsa en reggaeton georganiseerd. Karina Bustamente van Casa Latina komt er je vandaag alles over vertellen.

Maandag in de Expres Jukebox

Dit zijn 4 van de songs die je maandag tussen 10 en 12 kan horen in de EXPRES JUKEBOX. Zet ‘m dus op Expres! Dat kan via 105.4 FM, DAB+, onze website of een gratis app voor je smartphone of tablet.

Lekker Antwerpen: Pools restaurant Victoria

Voor Lekker Antwerpen trekken we deze week naar het nieuwe Poolse restaurant Victoria. Het heeft de plaats ingenomen van Argentijns eethuis El Bife in de Hoogstraat, vlak naast Frituur Nr 1. Wil je er meer over te weten komen? Zet ‘m dan op Expres! ⁠